Tehtävässä tuli tarkastella omaa digitaalista identieettiä. Digitaalinen identiteetti pitää sisällään tiedot, jotka ovat löydettävissä internetistä.

Tutkin omaa digitaalista identieettiäni hakemalla hakukoneilla tietoa verkosta omalla nimelläni. Hakuosumia tuli vähän, mikä ei ollut yllätys. Löytämäni tiedot ovat oikein ja sellaisia tietoja, jotka olen itse julkaissut tai antanut luvan niiden julkaisemiseen. 
Sosiaalisessa mediassa mietin aina julkaisujani useammasta näkökulmasta. Haluan, että oma persoonani välittyy julkaisuista, mutta toisaalta haluan pysyä kohtalaisen neutraalina, sillä verkossa ei voi tietää, mihin asti oma julkaisu päätyy.

Sosiaalisessa mediassa julkaisujen avulla voi itselleen rakentaa mielensä mukaan julkisuuskuvan. Sosiaalisen median käytön lisäännyttyä on lisääntynyt myös somejulkkikset, jotka ovat menestykekkäästi brändänneet oman digitaalisen identiteettinsä äärimmilleen. Itse arvostan yksityisyyttäni enemmän kuin päästä somen estradeille tai mielipidevaikuttajaksi verkossa. Mutta toisaalta minun olisi aika päästää hieman irti ja oppia "myymään" asiantuntijuuttani verkossa, sillä nykypäivänä vaikuttamisen voima piilee pitkälti verkostoissa.

Sosiaalinen media tarjoaakin julkisuuden henkilöille oivallisen väylän markkinoida asiantuntemustaan, luoda verkostoja ja pysyä näkyvillä. Epäilen vahvasti, että mikäli poliitikkoa ei verkosta löydy, ei häntä erityisesti nuoremmille sukupolville ole olemassa! Joten digitaalinen identiteetti on mielestäni nykyään "pakollinen paha" kaikille.

​Sosiaalisessa mediassa altistuu helposti tietojen vääristelylle ja siitäkin syystä merkittävien julkisuuden henkilöiden miettiä, mitä ja miten julkaisee yleisesti verkossa.
Mutta oli kyse julkisuuden henkilöstä tai ihan vaan minusta, tavallisesta tallaajasta, on meillä oikeus EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan oikeus pyytää laittomasti käsiteltyjä henkilötietoja poistettavaksi. Poistamisvelvollisuus koskee myös hakukoneita. Sananvapauden perusteella voidaan kuitenkin tietoja jättää poistamatta, jos katsotaan, että yleinen etu vaatii tietojen julkaisemista. Tästä esimerkkinä politiikkojen lausunnot.